Utbildningar startar 2018 i Skåne och Uppsala

Läs vidare för massor av information om vår Vårdhundsutbildning!

Vi har delat upp informationen i olika rubriker och på olika sidor för att det ska vara lättare att hitta den relevanta informationen. Vi håller utbildning både i Skåne och i Uppsala!

Har du frågor eller funderingar är det så klart bara att höra av er till oss.

Välkomna!

Vårdhundsutbildning 2.0

Vi kombinerar det bästa av två världar. Under kursdagarna får du tips, ideer och coachning så att ni får känslan för det fina hantverk som vårdhundsarbetet är.

Via vår web portal får du föreläsningar direkt hem , så du i lugn och ro kan ta del av all den kunskap som krävs för att Ni- din hund och du ska känna er trygga när ni går ut i arbete i vård skola eller omsorg.

Lämplighetstest för hund

Innan du kan anmäla dig till utbildningen ska din hund genomgå ett lämplighetstest och bli godkänd. Vi kommer även att göra en kort intervju med dig som söker vårdhundsutbildningen.

För mer information om lämplighetstest kan ni klicka vidare här.

Kursplatser

Vårdhundskolan, Swedish Dog Academy Hundcenter, Reslöv 2308, 241 72 Marieholm. Alternativt… Svartbäcksgården, Svartbäcksgatan 52, 753 33 Uppsala. Om du vill boka logi i samband med test/informationsdag kontakta oss för tips.

Ansökan till utbildningen

Information om hur du ansöker hittar du på respektive kurssida beroende på om du vill gå i Skåne eller i Uppsala. Det är enkelt! Du anmäler dig, får en faktura och så snart du betalt har Du en plats reserverad. Vi har begränsat med platser i grupperna!

OBS! Krav på att förare har utbildning inom vård, skola eller omsorg (lägst på gymnasienivå).

Kostnader

En del av kurslitteraturen ingår i avgiften. Kostnaden för vissa faktaböcker kan tillkomma, beroende på vilka du väljer att köpa, låna, eller kanske redan har.

Kurskostnaden för 12 månades utbildning, kursdagar, coachning , webportal och certifiering är 30200 kr
Som privat person har du möjlighet att dela upp utbildningskostnaden. Du betalar då 6500 kr i anmälningsavgift och sedan 2400 kr i månaden under 10 månader.

Kursplan och kursdagar

Utbildningen inleds med en 2-dagars träff. Under dessa dagar får du utbildnings-material och en grundläggande förståelse för vad Vårdhundsarbete innebär.

Vårdhundskolan har en portal på nätet där du på ett enkelt sätt får se filmer med föreläsningar m.m. I utbildningen ingår också litteraturstudier och praktik förutom de praktiska kursdagarna vi arrangerar. Under träffarna varvas korta föreläsningar med konkreta, praktiska övningar. Vid varje träff bjuder vi på fika och lätt lunch.

I utbildningen ingår praktik med fem timmar/vecka i 20 veckor. Varje deltagare ordnar själv sin praktikplats på hemorten. Under praktiktiden gör man sin examinationsuppgift, som är en fallstudie. I utbildningen ingår även introduktion till hur man lär sig att söka, värdera och kritiskt analysera kunskap. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt prov, en hemskrivning.

Har du en valp?

Valpar får inte gå vårdhundsutbildningen därmot har du möjlighet att gå vår kort kurs- Från valp till Vårdhund.
Där får du verktyg för att kunna träna hemma och kompletera med er vanliga valpkurs.

Mer information kan du få om du skickar ett epost till kontakt@vardhundskolan.se

Vi följer svensk standard

Vårdhundskolans utbildning uppfyller de höga krav som ställs i SIS nationella standard för certifierade vårdhundsteam (Swedish Standards Institute, SS 8760000:2013). Det är en kombination av teoretisk kunskap och praktiska färdigheter. Vårdhunds ekipagen får individuell rådgivning för att kunna nå målet till certifierat vårdhundsteam.

All verksamhet med vårdhund sker på ett säkert och tryggt sätt för både vårdtagare och hund. Vårdhundsförarna är kända för att ha en gedigen kompetens i att anpassa hundens medverkan utifrån varje individs behov och önskemål.

Avbokning eller avhopp

Observera att ingen återbetalning av kursavgiften sker om du avbokar din plats efter datumen som står i vardera kursinformation, eller om du avbryter utbildningen när den har börjat.